Преминаване към съдържанието

Biohacking

Да биохакнеш тялото си означава да промениш химичните и физиологични процеси, прилагайки научни принципи, с цел да увеличиш енергията, продуктивността и тонуса си.

Можете да го направите, като приемате добавки, които да подобрят цялостното ви здраве и ефективност. Биохакинг добавките са безопасни за приемане, ако знаете как да ги използвате. Тук ще прегледаме научно доказани биохакинг добавки и храни, за да разберем техните плюсове и ползи.

 

Кратко обобщение

  • Биохакинг добавките модифицират тялото ни, за да постигнем определен ефект, или да подобрим и засилим дадени процеси. Това може да са намаляне на стреса, подобряване на здравето и имунитета, подсилване на когнитивната функция, повишаване на енергийните нива и мозъчната дейност.
  • Популярните биохакинг добавки съдържат ноотропи, адаптогени, функционални храни и зелени суперхрани на прах.
  • Добавките със зелени суперхрани на прах могат да бъдат чудесен начин да получите всички необходими хранителни вещества, необходими на тялото ви. В допълнение, те могат да съдържат определени биохакинг съставки, носещи допълнителни ползи.

 

Всички искаме да сме най-добрите в това, което правим.

Вероятно искате да се отличавате в спорта или просто да бъдете най-добрия в работата си. Без значение в какво, като хора, ние винаги търсим начини да станем по-добри и по-успешни.

Правилното хранене може да подсигури основните хранителни вещества, които да помогнат за подобряване на здравето ви, а от там и на неговите производни като продуктивност, енергия и успеха като тяхно следствие. Макар че храните могат да се използват за biohacking, в общия случай се налага да ядете много от дадена храна, за да получите желаното количество и ефект.

Това е моментът, в който biohacking добавките влизат в действие.

Biohacking добавките са добавки, които подобряват определени процеси и свойства на тялото. Те могат да подобрят мозъчната функция, да подобрят способността на тялото да гори мазнини или да повишат продуктивността и енергията ви.

Какво са biohacking добавките?

Biohacking е много широко понятие. Накратко това процесът по предприемане на конкретни действия с цел модифициране на редица фактори във ваша полза. Това може да бъде постигнато чрез упражнения, хранене или практики като медитация за подобряване на цялостното здраве, ефективност, или друга конкретна функция на тялото.

Biohacking добавките са добавки, които приемате, за да промените определена функция на тялото. Те могат да помогнат за подобряване на съня, подобряване на мозъчната функция и повишаване на продуктивността ви.

Въпреки че това може да звучи като сравнително нов термин, уверяваме ви, че вероятно приемате biohcaking храни, без да го осъзнавате.

Нека разгледаме по-отблизо някои от най-често срещаните.

Ключови категории биохакерски добавки

Има различни категории biohacking добавки.

Тук ще разгледаме най-често срещаните и тези с достатъчно научни доказателства, за да подкрепят твърденията си.

1. Ноотропи

Ноотропите са популяри biohacking добавки, често наричана „умни лекарства“. Това са добавки, които имат положителен ефект върху мозъчната функция и мозъка като цяло.

Те набират все по-голяма популярност поради ефекта си върху подобряването на паметта, креативността, фокуса и мотивацията.

Има различни видове ноотропи. За някои се нуждаете от лекарска рецепта, за да ги получите, но други са лесно достъпни.


Кои са някои популярни ноотропи, които могат да помогнат за подобряване на умствената функция?

  • Кофеин: изследванията показват, че кофеинът може да има ефект върху централната нервна система, подобрявайки фокуса и енергията.
  • L-Theanine: има успокояващ ефект върху тялото, без да ви кара да се чувствате сънливи или отпаднали. Комбинира се добре с кофеин за подобряване на ефективността.
  • Креатин: позволява ви да имате добро съхранение на бързодействаща енергия. Също така има положителен ефект върху паметта и мозъчната функция.
  • Гинко билоба: данните сочат, че гинко билобата може да помогне за подобряване на мозъчните процеси и паметта.

2. Адаптогени

Тъй като масово нивата на стрес непрекъснато нарастват, все повече хора търсят начини за намаляне на стреса. Въпреки че някои техники за облекчаване на стреса като медитация и йога могат да имат положителен ефект, понякога се нуждаете от допълнителен тласък.

В този случай адаптогените са едно от най-добрите решения.


Адаптогените са билки, корени и гъби, които имат естествени свойства да спомагат за намаляване на нивата на стрес.


Проучвания сочат, че адаптогените взаимодействат с хипоталамо-хипофизно-надбъбречната (HPA) ос, която контролира справянето със стреса и енергийния метаболизъм.

Някои често срещани адаптогени включват ашваганда, родиола, гъба рейши, гъби кордицепс, корен от астрагал и женшен.

Едно от предимствата на адаптогените е, че можете да ги съчетавате, за да създадете мощни комбинации, подпомагащи намаляването на стреса и чувството на безпокойство.

Например, комбинацията между родиола и л-теанин е мощна комбинация за борба със стреса.

3. Функционални храни

Functional foods in cups

Функционалните храни са храни с високи хранителни стойности. В резултат на това те притежават множество ползи за здравето. Те могат да намалят риска от хронични заболявания като сърдечни заболявания или да подобрят цялостно здравето ни.


Функционалните храни могат да бъдат плодове, зеленчуци, ядки, семена, и пребиотици с високо съдържание на определени хранителни вещества.

Има два вида функционални храни:

  • Конвенционалните функционални храни са тези, които приемате естествено, като плодове и зеленчуци.
  • Модифицираните функционални храни са модифицирани, за да подобрят своите хранителни свойства. В повечето случаи това са добавени витамини и минерали.

4. Зелени прахове

Зелените прахове като Deep Green са едни от най-добрите добавки за biohacking.


Зелените добавки на прах са комбинация от сушени зеленчуци, плодове, адаптогени, пре и пробиотици с висока хранителна стойност. Това, което прави зелените прахове страхотни, е, че те могат да комбинират различни biohacking съставки.

Например, някои от най-добрите добавки на зелен прах, като Deep Green, предлагат смес от различни функционални храни, адаптогени и ноотропи в едно.

Това ви позволява да имате всички предимства в една напитка, вместо да приемате няколко добавки през целия ден.

Науката за зелените прахове

Броят на добавките тип зелен прах нараства с всеки изминал ден. Все повече хора приемат такъв тип добавки, за да получат необходимата си дневна доза нутриенти лесно, удобно и на добра цена.

Но как точно подобряват вашето здраве?

Нека разгледаме по-отблизо тези добавки.

Състав

Понастоящем няма насоки за това какво трябва да съдържа една зелена добавка на прах. Повечето съдържат храни в прахообразна форма.

В повечето случаи обаче те съдържат и други съставки като плодове, билки, подправки, адаптогени, ноотропи, гъби, пребиотици и пробиотици, какъвто е случаят с Deep Green.

Има много различни видове добавки от категорията зелен прах.

Тъй като всички имаме различни нужди, има смисъл да използваме различни добавки, за да задоволим тези нужди.

Хранителна стойност

Тъй като зелените добавки на прах са с високо съдържание на храни, богати на хранителни вещества, те са добър източник на основни витамини и минерали.

Количеството витамини и минерали, които получавате, зависи от съставките, използвани във всяка формула, но най-общо казано, те са с високо съдържание на витамини от B комплекса, витамини C, A, E и K.

Също така, едно от предимствата на зелените добавки на прах е високото съдържание на антиоксиданти. Антиоксидантите могат да са полезни за намаляване на свободните радикали.

Свободните радикали са нестабилни молекули, които могат да причинят увреждане на клетките. Твърде много свободни радикали водят до оксидативен стрес, увеличават възпаленията и риска от хронични заболявания.

Тъй като зелените добавки на прах са с високо съдържание на антиоксиданти, те могат да помогнат за намаляване на възпаленията в организма поради своя антиоксидантен ефект.

Освен това може да получите други ползи за здравето в зависимост от използваните съставки. Например, намаляване на стреса, подобрен сън, по-добро възстановяване, повишена производителност и по-добро чревно здраве са част от ползите, които клиенти на Deep Green споделят с нас.

Deep Green glass in powder

 


Интегриране на зелените прахове във вашата biohacking стратегия

Как комбинирате зелени добавки на прах с цел biohacking?

Всичко зависи от съставките във всяка формула.

Ето няколко съвета, които да са ви полезни при избора на добавка:

Идентифициране на подходящата зелена добавка на прах за вас

1. Качество и чистота

За да определите дали добавката си струва, трябва да проверите нейното качество и чистота.
Търсете добавки, които съдържат възможно най-много органични съставки.
Също така потърсете тези, направени с не-ГМО съставки; не трябва да съдържат никакви изкуствени съставки или консерванти.
Колкото повече сертификати може да предостави производителя, като произведени в GMP-сертифицирани съоръжения или всякакви други, които гарантират чистотата и безопасността на съставките, толкова по-сигурен е вашият избор.

2. Профил на съставките
Един от най-големите проблеми на зелените добавки на прах е, че част от тях са направени с патентовани формули. Това означава, че не знаете колко точно от всяка съставка използват във формулата си.

Проблемът с тези добавки е, че дори да съдържат само органични съставки тяхната доза може и да не е съобразена с медицинските норми и може да не води до забележими резултати.

Едно от нещата, които отличават зелените добавки на прах е наличието на ясна и напълно прозрачна формула.

Търсете зелени добавки на прах с прозрачено съдържание и клинично доказани съставки.

3. Цена

Цената играе важна роля при избора на най-добрата добавка. Нормално е всичко да бъде съобразено с бюджета ни и да търсим ефективни решения както от здравословна, така и от финансова гледна точка.

Зелените добавки на прах не са евтини, особено ако съдържат клинично доказани съставки с точните дози.

Ние от Deep Green имаме за цел да предоставяме максимално добра цена за нашия продукт и оперираме с цени изключително по-ниски от средните за индустрията с цел да направим здравето максимално достъпно за всички, поддържайки цена по-ниска от 3 лв на ден.

Анализирайте цената в сравнение със съставките, които получавате, сертификатите, които продуктът има, или всякакви допълнителни бонуси, които компанията предлага, като подаръци, качество на обслужване и срок на доставка.

Deep Green Jar in Powder


10% ОТСТЪПКА с код:
START10
Опитайте Deep Green сега!

Заключение

Biohacking, с прости думи, се отнася до „хакване“ на тялото, за да го изведете на следващото ниво. Може да е за подобряване на съня, намаляване на стреса, подобряване на продуктивността или когнитивната функция.

Без значение какво търсите, винаги има естествени начини да тласнете тялото си към по-добро и да отключите потенциала си.

Един от най-безопасните и ефективни начини да го направите е приемайки зелени суперхрани на прах като Deep Green.

Вместо да приемате десетки добавки и да пръскате стотици левове всеки месец, можете да си приготвите напитка с приятен вкус, която ще изведе тялото и продуктивността ви на следващото ниво.

Така че, ако искате да покорите новите върхове, да постигнете резултати каквито никога до сега и да бъдете своята най-добра версия, определено трябва да опитате Deep Green!

Предишен пост
Следващ пост

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.

Благодарим, че се абонирахте

Този имейл вече е записан!

Купи

Избери опция

Социални мрежи

Промени
Back In Stock Notification
this is just a warning
Влизане
Количка
0 Продукти