Колко лесно е да си набавим витамин С - В търсене на безопасен начин да бъдем здрави.

Колко лесно е да си набавим витамин С - В търсене на безопасен начин да бъдем здрави.

В свят, в който здравето заема централно място в живота ни, не е изненадващо, че се замисляме дори за най-простите хранителни вещества, като витамин С и това как да си ги набавяме ефективно и безопасно.

Цитрусови плодове

Традиционно свързван с цитрусовите плодове, този основен витамин е привлякъл вниманието с многобройните си ползи за здравето. Всеки човек знае за него и съществува всообщото схващане, че той е сравнително лесен за набавяне. Въпреки това на внимание стои въпросът колко безопасно е да си набяваме витамин С консумирайки цитрусови плодове?

Повечето от цитрусите, които консумираме на пазара, са внос от далечни страни, което създава проблеми при транспорта, тъй като без употребата на консерванти качеството на плода при пристигане е компрометирано.

Един от най-често използваните консерванти е Imazalil - класифициран като канцерогенен консервант, с който се третират корите на плодовете за да се запазят свежи по-дълго време. Именно затова, ако се загледаме в почти всеки магазин на щанда с плода пише, че корите не са годни за консумация, или, че корите са третирани с Imazalil.

Витамин С на хапчета

Друга алтернатива за набавяне на витамин С е с витамини на таблетки.

Тук се срещаме с другия проблем - повечето от нас все повече избягват приема на каквото и да е подформата на хапче, поради стигмата към добавки на хапчета. Въпреки че тези добавки предлагат удобство и стандартизирани дози, те идват със собствен набор от проблеми. Много хапчета съдържат агенти като пълнители, свързващи вещества и покрития, които са необходими за производството, но може да не са желателни за определени индивиди. Тези, които предпочитат по-естествен подход към здравето си, може да им е трудно да се доверят на качеството и чистотата на тези допълнителни опции.

По дефиниция приемът на хапчета е несъвместим с концепцията за здравословно и безопасно хранене.

В крайна сметка се оказва, че приемът на дори толкова достъпния витамин С не е толкова проста задача.

Проучване на алтернативни източници:


Като се имат предвид ограниченията, поставени както от цитрусовите плодове, така и от добавките на базата на хапчета, хората, които се грижат за здравето, търсят по-безопасни и по-надеждни източници на витамин С. Едно такова решение е в сферата на органичните хранителни добавки. Deep Green, 100% органична хранителна добавка, е ярък пример за иновативен продукт, предназначен да отговори на тези проблеми.

Deep Green: Отговорът на природата за добавяне на витамин С:
Deep Green е революционен продукт, създаден от сурови суперхрани и внимателно подбрани съставки. Съдържаща повече от 50 органични съставки, тази добавка осигурява изчерпателен набор от основни хранителни вещества, включително витамин С. Чрез снабдяването със съставки, които не съдържат вредни консерванти като имазил, Deep Green гарантира, че дневната ви доза витамин С идва от надежден и безопасен източник .

Предимства на Deep Green:
1. Органичен и натурален: Deep Green е продукт, вкоренен в природата, извлечен от органични суперхрани, гарантиращ чистота и качество.
2. Разнообразен хранителен профил: С над 50 съставки, Deep Green предлага широка гама от основни хранителни вещества, освен витамин С, поддържайки цялостното здраве.
3. Удобство и многофункционалност: Deep Green може лесно да се включи в ежедневието ви, осигурявайки удобно и универсално решение, което да отговори на вашите нужди от витамин С.
4. Надежден и прозрачен: Deep Green дава приоритет на прозрачността, като предоставя на клиентите подробна информация за своите съставки и производствени процеси.


Набавянето на витамин С би трябвало да е просто и лесно начинание, но реалностите усложнява тази на пръв поглед проста задача. Тези проблеми свързани със здравословното хранене са отвъд витамин С - почти всяка една категория храни в магазините е обвързана с един, или друг подобен казус.

Въпреки това, като изследваме иновативни и по-безопасни алтернативи като Deep Green, можем да гарантираме, че тялото ни получава храната, от която се нуждае, без да компрометираме здравето или ценностите си. Изберете надежден източник на витамин С, който е в съответствие с вашите вярвания и Ви дава сила по пътя ви към оптимално благосъстояние.



Тази публикация в блога е предназначена само за информационни цели и не трябва да се счита за медицински съвет. Моля, консултирайте се със здравен специалист, преди да направите някакви диетични промени или да започнете какъвто и да е режим на добавки.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.