Спирулина - суперхраната в Deep Green

Спирулина - суперхраната в Deep Green

Ако търсите богата на хранителни вещества добавка, която да добавите към диетата си, спирулината е един от най-добрите избори, които можете да направите.

Спирулината е зелено водорасло, което се консумира от векове и е известна с многото си ползи за здравето. Тя е толкова богата на хранителни вещества, че се класифицира като суперхрана.

Поради изключителните си свойства спирулина е една от ключовите съставки в Deep Green.

Хранителен състав

Една от основните причини, поради които спирулината е толкова полезна, е разнообразието от хранителни вещества, които съдържа. Изключително богата е на витамини, минерали и антиоксиданти, които са от съществено значение за доброто здраве.

Спирулината е чудесен източник на желязо, което помага за поддържането на здрави кръвни клетки. Също така съдържа високи нива на витамини от група В, които са важни за производството на енергия и мозъчната функция.

Освен това спирулина е чудесен източник на антиоксиданти, което подпомага предпазването от хронични заболявания и поддържа добрата функция на тялото.

Подсилва имунната система

Доказано е, че спирулината увеличава производството на бели кръвни телца и антитела, подсилвайки имунната система и помагайки ѝ да се бори с вируси и бактерии. Това помага на тялото да се спрява по-ефективно с инфекциите и болестите.

Понижава холестерола

Някои проучвания показват, че спирулината може да бъде ефективна при понижаване на нивата на холестерола. В едно проучване, хора с висок холестерол, които са приемали добавки със спирулина в продължение на три месеца, са забелязали значително намаляване на нивата на триглицеридите и LDL (лошия) холестерол.

Това вероятно се дължи на факта, че спирулината съдържа вид мастна киселина, наречена гама-линоленова киселина, за която е доказано, че намалява възпалението и подобрява нивата на холестерола.

Поддържа здравето на мозъка

Спирулината е полезна и за здравето на мозъка. Тя съдържа вид аминокиселина, наречена триптофан, която е от съществено значение за производството на серотонин. Серотонинът е невротрансмитер, който е важен за регулиране на настроението, апетита и съня.

Освен това спирулината е добър източник на омега-3 мастни киселини, които са важни за мозъчната функция. Тези мастни киселини са особено важни за паметта и ученето.

 

Като цяло, спирулината е суперхрана, която е пълна с хранителни вещества и има много ползи за здравето, което я прави толкова важна част от формулата на Deep Green. Независимо дали искате да засилите имунната си система, да подобрите нивата на холестерола си или да подкрепите здравето на мозъка си, спирулината е ценна добавка към вашата диета.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.