Deep Green spoon with powder

Как да направим зелените суперхрани на прах по-вкусни?

Зелените суперхрани на прах, или под формата на хранителни добавки стават все по-популярни. Вероятно сте чували за ползите, но все още не сте сигурни дали вкусът ще ви пасне? Има много начини да разнообразите суперхраните на прах, за да ги направите вкусни и тук ще ви представим някои от тях.

 

Кратко обобщение

  • Започнете с избора на качествен продукт. Често добрите продукти могат да са приемливи на вкус дори само с вода.
  • Зелените суперхрани могат да бъдат добавяни в плодови смутита, протеинови шейкове и много рецепти.
  • Добавянето на зелени суперхрани към солени ястия може да даде на вашата закуска, обяд или вечеря допълнителено витамини и минерали.



За щастие има много идеи как да смесите суперхраните в разнообразни рецепти, за да ги направите дори по-вкусни.


Тази статия има за цел да разгледа няколко идеи как да включите зелени суперхрани на прах в ежедневната ви диета, без да правите компромис във вкуса.

Защо изобщо да приемаме зелените суперхрани на прах?


Нека бъдем честни - повечето хора не харесват зелени зеленчуци, или суперхрани като кейл и спанак, или поне не достатъчно за да присъстват в менюто често.

А, може би пътувате и нямате достъп до толкова пресни плодове или зеленчуци, колкото бихте искали и пропускате тези допълнителни витамини и минерали, които обикновено трябва да консумирате в диетата си.

Има редица проучвания и е добре известно, че зелените зеленчуци имат безброй ползи за здравето.

Мета-анализ разглежда приема на зелени зеленчуци и честотата на сърдечно-съдови заболявания. В него са открили, че зелените зеленчуци могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания с до 15.8%.

Нашата диета е един от най-големите здравословни фактори, които можем да контролираме за да подпомогнем нашето здраве.

Под 10% от всички българи приемат дневния препоръчителен прием на зеленчуци. Препоръката е 2-3 порции зеленчуци на ден или по една на всяко хранене.

Докато зелените прахове не са заместител на здравословната диета, или приемането на 2-3 порции зеленчуци на ден, те могат да помогнат за допълване на хранителните пропуски в диетата, като предоставят витамини и минерали от огромен набор зеленчуци и плодове.

Те често включват разнообразни суперхрани и дори адаптогени като родиола, ашваганда, миксове, подсилващи имунитета, или пре и пробиотици, които могат да осигурят дори още повече ползи, в комбинация с витамините и минералите.

жена пие Deep Green смути


Какъв е вкусът на зелените суперхрани?


Някои потребители казват, че има горчив вкус, тревист или дори на морско дъно, ако небцето им е по-чувствително към спирулина и хлорела.

Но, не позволявай това да те откаже! Някои продукти като Deep Green имат вкус, който е създаден с цел именно да бъде приятен и лесен за комбиниране с различни рецепти.

Един от начините, по които потребителите предпочитат да пият Deep Green, е просто да го смесят добре с 300-400 мл студена вода, след което да разбият старателно, за да са сигурни, че няма бучки в напитката и да изпият готовото смути.

Като начало, изборът на добра, качествена добавка е от съществено значение.

Седем начина да направите зелените прахове още по-вкусни

Ако все още не сте убедени, че това ще е по вкуса ви ето още няколко идеи, измежду които сме сигурни, че ще намерите нещо по ваш вкус!

1. Смутита

Съчетаването на зелени суперхрани в смутита несъмнено е един от най-добрите начини да получите дневната си доза зелени храни, витамини и минерали.

Можете да комбинирате любимите си плодове, заедно с обикновено или растително мляко и със зелени суперхрани, за да направите освежаващо, пълно с хранителни вещества смути.

2. Направете си протеинов шейк

Зелените суперхрани на прах могат да се смесят добре с протеин на прах, за да получите напитка за възстановяване и изграждане на мускули след тренировка.

Опитайте любимия си ванилов протеин на прах с Deep Green за универсален шейк, който ще зареди тялото ви с енергия и нутриенти.

Друг начин да си направите протеинов шейк със суперхрани на прах е да използвате идеята за смути по-горе, да добавите вашите любими плодове, една доза суперхрани на прах и лъжица от любимия си протеин и да го смесите добре.

3. Смесете с други напитки

 

зелена напитка с лимон

 

Лимонада, студен чай, сок от червена боровинка – опциите са безкрайно много!

Комбинацията от суперхрани на прах с нещо със силен аромат може да помогне за маскирането на зеления тревист вкус.

Можете също да го смесите с топъл чай, растително мляко или кокосова вода без добавена захар.

4. Салатен дресинг

Можете да направите вашата салата дори още по-вкусна, по-полезна и по-зелена като просто добавите малко зелени суперхрани на прах към готов дресинг, или дори да си забъркате ваш такъв.

Приготвянето на домашен дресинг за салата със зелени суперхрани на прах също е страхотна идея. Направете дресингa за салата Green Goddess още по-зелен, като добавите любимия си зелен прах към него.

Зеленчуци в салата + зеленчуци в дресинга + суперхрани на прах = изпълнен с хранителни вещества обяд или вечеря!

5. Крем супи

Крем супите са чудесна възможност да добавите зелени суперхрани на прах към тях, за да комбинирате вкусовете.

Миксът от суперхрани се комбинира перфектно с различните зеленчуци в повечето рецепти за супи включително броколи, тиквички, картофи и моркови, а вкусът става дори още по-добър.

Няколко дози зелени суперхрани на прах в една супа ще я превърнат в мощна витаминозна бомба пълна с всички нутриенти поднесени във форма подходяща за всеки вкус.

6. Зеленчуков дип и сандвичи

Направете зеленчуковия дип още по-здравословен, като добавите зелени суперхрани в рецептата. Това може да се превърне в лека закуска през работния ден или да се поднесе на вечеря с приятели като предястие.

Опитайте зеленчуков дип с кисело мляко и вместо да използвате сушен магданоз и босилек, или ако нямате такива под ръка, добавете зелени суперхрани на прах.

Замяната на майонеза или сосове върху сандвичи със зеленчуков дип може да бъде чудесен начин да добавите всички необходими нутриенти по вкусен начин към вашата храна.

7. По-здравословни десерти

Какво по-хубаво от десерт, който освен вкусен е полезен? Комбинирайте полезното с приятното, като добавите лъжичка зелени суперхрани на прах към вашите десерти.

Вече вероятно знаете, че безспорният фаворит на всички наши потребители са зелените палачинки, но това далеч не е единственият вкусен зелен десерт, богат на витамини и минерали, който може да ви зареди със зелена доза здраве.

Можете да си направите домашен сладолед, мляко с ориз, което вместо канела има зелен прах от суперхрани, или да го добавите към сместа ви за сладък бананов хляб, или курабийки.

Най-изкусните готвачи могат да добавят лъжичка зелени суперхрани на прах към сместа за еклери, или към крема за пълнеж на еклерите, а защо не и двете? 

Често задавани въпроси

Какво можете да смесите със суперхраните на прах?

Почти всичко, което пожелаете!

Качествен зелен прах, с или без аромат или добавена стевия, може да се смеси директно със студена вода за да получите една освежаваща напитка.

Наистина най-добрият начин, по който можете да пиете суперхраните на прах е начинът, който се вписва най-добре в ежедневието ви и пасва на вашия вкус.

Струва ли си да се приемат зелени прахове?

Зелените суперхрани на прах могат да осигурят витамини и минерали в диетата ви за по-малко от цената на чаша кафе на ден по удобен и ефективен начин.

Цената може да варира от по-малко от два лева до малко над 6 лева на ден, в зависимост от марката и какво предлага продуктът, като основен фактор е дали се произвежда в България, или е внос от чужбина, което увеличава цената осезаемо.

Някои от най-често усещаните ползи от зелените суперхрани са повишена енергия, подобряване на съня, подобрена имунна система и по-добър тонус.

Какви са някои други съставки в зелените добавки, освен суперхрани и зеленчуци?

Пре и пробиотици, ензими, адаптогени и плодове на прах се срещат в продукти с повече съставки като Deep Green.

Можете да намерите точната концентрация в милиграми на всяка съставка върху етикета с хранителните стойности. 


Примерно L-Theanine може да помогне за намаляване на стреса и тревожността и да подобри съня ви. Съдържа се в зеления и черния чай и някои гъби.

Бакопата е подобна на ашваганда, тъй като и двете се използват в аюрведическата медицина. Знае се, че има антиоксидантни свойства и стимулира мозъчната функция. 

Какво трябва да търся в качествената суперхрана на прах?

Първо, искате да се уверите, че зелените добавки на прах са тествани и подложени на строг контрол за качество. Това означава, че често ще има наличие на сертификати за произход на съставките, процеса на производство и крайния продукт.

Знаете ли, че всеки буркан Deep Green се преминава през над 70 сертифицирани теста и анализа за качество?

Друго нещо, за което трябва да внимавате, са патентованите добавки. На прост език това са продукти, които не разкриват точното съдържание на съставките си и формулата им е тайна. Това не са несъмнено лоши продукти, но със сигурност лишават потребителя от право да вземе информирано решение.

Колко зелени суперхрани трябва да консумирам на ден?

Винаги следвайте препоръките на производителя за количеството на дневна доза.

Често продуктът включва мерителна лъжичка, която е с правилния размер за тази марка зелени прахове.

Размерите на дневната доза могат да варират от около 7 до 12 грама в една лъжичка. Някои зелени добавки могат да препоръчват две лъжички за една доза.

Всички зелени добавки са различни, така че препоръките на всяка марка трябва да се следват внимателно. Приемането на твърде много от нещо добро не винаги води до по-бързи, или добри резултати.

Може ли всеки да консумира зелени добавки на прах?

В същината си продуктите, съдържащи зелени суперхрани на прах са преработени по естествен начин зеленчуци, суперхрани и плодове на прах. Разбира се някои продукти са по-комплексни и съдържат набор пре и пробиотици, но въпреки това са продукти, които са безопасни и могат да бъдат приемани от всеки.

Ако все пак имате по-специфично здравословно състояние, или заболяване е най-добре да прецените дали такъв тип продукт е подходящ за вас. Ако имате лекар, който наблюдава състоянието ви можете да се консултирате и с него.

Например витамин К в зелени суперхрани като кейл може да взаимодейства с лекарства, които разреждат кръвта при определени медицински състояния.

Заключение

Зелените суперхрани на прах и добавките, които ги съдържат не задължително се смесват само с вода. Има безброй начини да ги добавите към ежедневието си.

Не видяхте любимия си начин за приготвяне на суперхрани на прах?

Напишете ни коментар по-долу, за да помогнете на други потребители на Deep Green да намерят нови и креативни начини да пият любимата си зелена добавка.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.