kale plant

Какво е Кейл и какви са ползите от него?

Кейлът е зелена суперхрана, която през последните години набира широка популярност, заради многото си ползи за здравето. Разпространен е в Европа повече от 2000 години, като се счита, че произлиза от вид диво зеле растящо в средиземноморието. Той е изключително богат на витамини, минерали и антиоксиданти, които подпомагат цялостното здраве и тонус.

Едни от най-наситените хранителни вещества в кейла са Витамини С и К. Съдържанието на кейл в една лъжичка Deep Green набавя повече от 80% от дневния Ви препоръчителен прием на витамин С. Този мощен антиоксидант помага за укрепване на имунната система, защитава кожата от увреждане и подпомага производството на колаген, който е важен за здравето на кожата, косата и ноктите.

Също е чудесен източник на витамин К, който е от съществено значение за здравите кости. Една лъжичка Deep Green съдържа повече от 30% от дневния препоръчителен прием на Витамин К.

В допълнение към витамините, кейлът е и богат източник на минерали, включително калций, калий и магнезий. Тези минерали помагат за поддържането на здрави кости, мускули и също така подобряват сърдечна функция.

Освен богат на витамини и минерали кейлът е известен с високото си съдържание на фибри. Те са важни за здравето на храносмилателната система, подпомагат регулирането на нивата на кръвната захар и допринасят за чувство на ситост след хранене.

Освен многобройните си ползи за здравето, кейлът е и универсална съставка, която може да се добавя към различни ястия. Той има приятен свеж вкус, което позволява да бъде част от различни рецепти. За идеи търсете #deepgreenrecipes.

Kейлът е мощен източник на витамини и минерали, поради което е основна част във формулата на Deep Green. Независимо дали искате да подсилите имунната си система, да подобрите здравето на костите и мускулите си или просто да добавите малко разнообразие към ястията си, кейлът е вкусен и питателен избор.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.