Какви са ползите от ечемичената трева?

Какви са ползите от ечемичената трева?

Ечемичната трева е млада, зелена издънка, която пониква от растението ечемик. Това е богата на хранителни вещества суперхрана, която е пълна с витамини, минерали и антиоксиданти. През последните години придобива популярност като хранителна добавка поради многобройните си ползи за здравето.

Това са част от предимствата на ечемичната трева.

Богата е на хранителни вещества

Ечемичната трева е пълна с хранителни вещества, които са от съществено значение за оптималното здраве. Тя е отличен източник на витамини А, С, Е и К, както и минерали като калций, желязо, магнезий и калий. Ечемичната трева също съдържа незаменими аминокиселини. Високото съдържание на хранителни вещества в ечемичната трева я прави идеална добавка за тези, които искат да подобрят цялостното си здраве и сила.

Антиоксидантен ефект

Ечемичната трева е богата на антиоксиданти, защитатавайки на клетки от увреждане, причинено от свободни радикали. Свободните радикали са нестабилни молекули, които могат да увредят клетките и да допринесат за процеса на стареенето и развитие на болести. Антиоксиданти като бета-каротин, витамин С и флавоноиди, открити в ечемичната трева, помагат за неутрализирането на свободните радикали и предотвратяват увреждането на клетките. Това може да помогне за намаляване на риска от хронични заболявания като рак, сърдечни заболявания и Алцхаймер.

Подпомага здравето на храносмилателната система

Ечемичната трева е отличен източник на диетични фибри, които са от съществено значение за поддържането на стомашно-чревния тракт. Фибрите помагат за регулиране на движенията на червата, предотвратяват запек и намаляват риска от рак на дебелото черво. Освен това ечемичната трева съдържа ензими, които подпомагат храносмилането и помагат на тялото да разгражда храната. Тези ензими могат да подобрят усвояването на хранителни вещества и да намалят храносмилателния дискомфорт.

Понижава холестерола

Високите нива на холестерол са значителен рисков фактор за сърдечни заболявания. Доказано е, че ечемичната трева има понижаващ холестерола ефект. Разтворимите фибри, открити в ечемичната трева, помагат за свързването с холестерола в кръвния поток и премахването му от тялото. Освен това е доказано, че съединения като бета-ситостерол, открити в ечемичната трева, намаляват абсорбцията на холестерола в червата.

В заключение, ечемичната трева е богата на хранителни вещества суперхрана, която предлага множество ползи за здравето. Високо ѝ съдържание на хранителни вещества, антиоксидантни свойства и способността ѝ да подпомага здравето на храносмилателнат система и да понижава холестерола я правят отлична добавка за тези, които искат да подобрят цялостното си здраве.

Ежендневният прием на Deep Green ще ви предостави по-удобен и качествен начин дневната доза ечемичена трева и ползите от нея.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.