Житна трева (wheatgrass) - ползите за здравето

Житна трева (wheatgrass) - ползите за здравето

Може би сте чували за метличина и преди, но знаете ли колко невероятна може да бъде тази зелена суперхрана за вашето здраве? Произведена от млади издънки на пшенично растение, житната трева е богата на хранителни вещества добавка, която може да се консумира под формата на сок или прах. Но кое прави житната трева толкова добра, че да е достойна да е една от съставките на Deep Green? Нека разгледаме по-отблизо някои от предимствата на тази суперхрана.

Детоксикация

Житната трева е популярно средство за тези, които искат да пречистят тялото си. Съдържа различни съединения, които помагат за отстраняването на токсините от тялото и насърчават функцията на черния дроб. Когато черният ни дроб не работи правилно, токсините могат да се натрупат и да причинят увреждане на нашата система.

По-добро храносмилане

Ако търсите начин да подобрите здравето на храносмилателната си система, тогава житната трева може да е точно това, което лекарят е предписал. Тя има високо съдържание на фибри, което е отлично за поддържане на храносмилателната ни система в правилен режим. Житната трева също съдържа ензими, които могат да помогнат за разграждането на храната ни и да насърчат усвояването на хранителните вещества. Освен това, противовъзпалителните свойства, открити в житната трева, могат да намалят възпалението в червата и да насърчат здравословното храносмилане.

Подсилване на имунитета

Жизненоважно е да поддържаме имунната си система силна, особено през сезона на настинки и грип. Житната трева е отличен източник на основни витамини и минерали, които могат да помогнат за укрепване на имунната ви система. Витамин С, съдържащ се във високи нива в житната трева, е силен антиоксидант, който може да помогне за защита на нашите клетки от увреждане, причинено от свободните радикали. Други имуностимулиращи хранителни вещества, открити в пшеничната трева, включват витамини А и Е и антиоксиданти като флавоноиди и фенолна киселина.

Противовъзпалителен ефект

Доказано е, че житната трева има противовъзпалителни свойства. Известно е, че съединения като хлорофил, флавоноиди и фенолна киселина, открити в житната трева, имат противовъзпалителни ефекти, които могат да помогнат за намаляване на риска от свързани с хронично възпаление състояния като сърдечни заболявания, диабет и рак.

В заключение, ако искате да дадете тласък на здравето си, тогава определено трябва да обмислите включването на метличина в диетата си. Независимо дали искате да се детоксикирате, да насърчите здравословното храносмилане, или да подсилите имунната си система, пшеничната трева е отлична добавка, която може да ви помогне да постигнете целите си за здравето. Приемайте по една лъжица Deep Green всеки ден за да си набавите дневната доза житна трева, необходима на тялото ви.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.